Waarom zijn er zoveel vaccin tegenstanders


als kind was een van de minst favoriete dingen die we moesten doen, vaccineren.1 en het was zeker niet de enige. Naarmate het aantal ziekten dat we op deze manier kunnen bestrijden toeneemt, neemt ook het aantal vaccins dat kinderen krijgen toe. Natuurlijk roept dit de vraag op voor velen, of dit niet zo veel is.

steeds meer ouders weigeren hun kinderen te vaccineren. En omdat het spontaan bij ons is, is het hun vrije keuze. Maar de vraag is of deze houding juist is. Vaak zijn deze mensen zich niet bewust van de mogelijke risico \’ s.

vývoj očkovací látky

velen van hen beweren zelfs dat zij als kind de ziekte hebben ervaren waartegen zij nu zijn ingeënt, die hen op geen enkele manier heeft getroffen. Bovendien hebben ze er een natuurlijke immuniteit tegen verworven. Daarom is er geen vaccin tegen nodig. Op het eerste gezicht lijken ze logica in hun houding te hebben, maar als je goed kijkt, zul je zien dat ze dat niet zijn.

Allereerst is er geen garantie dat hun kind ook een gemakkelijke cursus zal hebben, of dat hij er zonder gevolgen uit zal komen. Pokken kunnen bijvoorbeeld vaak zeer lelijke littekens achterlaten, of nadat anderen weer problemen kunnen ademen. Daarom is er absoluut geen reden om onze nakomelingen in gevaar te brengen als ze gemakkelijk kunnen worden vermeden.

injekční stříkačky s vakcínou

en dit is niet eens een toespraak over het feit dat de meeste van deze ziekten zeer besmettelijk zijn, dat wil zeggen, overgedragen van persoon op persoon. Tegen de tijd dat de symptomen volledig worden onthuld, kunnen ouders tijd hebben om andere kinderen te infecteren die tegen vaccinaties zijn of niet in staat zijn om gevaccineerd te worden, waardoor ze zonder overdrijving epidemisch kunnen worden. En als er onder de geïnfecteerde mensen een kind is met een lage immuniteit, kan hij zelfs sterven.

natuurlijk is het begrijpelijk dat ouders zich zorgen maken over de vraag of de dosis “chemie” die door de gevaccineerde arts in het kind wordt geïnjecteerd, veilig is. Maar hier is het absoluut niet nodig om bang te zijn, in dit geval is het noodzakelijk op te merken dat, net als elk ander medicijn, alle vaccins klinische proeven ondergaan die hun effectiviteit en veiligheid verifiëren voordat ze aan het publiek worden vrijgegeven. Vergeet niet dat vaccinatie levens kan redden.