vrouwelijke atleet van het Jaar


Er was vorig jaar weinig belangstelling voor sport, maar een groot aantal kiezers nam deel aan de eerste ronde van de stemming over Sportvrouw van het jaar vanwege maatregelen die de hele wereld ontwrichtten. In totaal stonden 224 leden van de club van sportjournalisten voor een moeilijke keuze. Kies de echt beste 10 van onze atleten. En geef ze een prijs op het gala. Tegelijkertijd wordt de titel van het beste sportteam toegekend. En hier, voor het eerst, naast het team van Tsjechische voetbal-en basketballers, verscheen een gekwalificeerd nationaal vrouwenteam op de plaats waar de belangrijkste nominatie.

Ženský trénink

de eerste kandidaat voor de titel van Sportvrouw van het jaar is tenniskampioen Barbora krejííková. Deze award is ontworpen op 2 gebieden. Ze blonk niet alleen uit in het enkelspel, maar ook in het dubbelspel met haar teamgenoot Katezhina Sryakova. Samen won de tennisspeler niet alleen Olympisch goud, maar ook toernooien van kampioenen en grand slams in Parijs. Een andere sportvrouw die vorig jaar succes behaalde, is Marketa Davidova. Ze won de World Cup Endurance race en won Crystal Gloves voor de beste biatleet. De vierde meest succesvolle atleet is Ester Ledecka. Onze beste skiërs en snowboarders. Ze toonde haar perfecte rit op de Wereldkampioenschappen in Super G en downhill. Estelle Ledecka werd Sportvrouw van het jaar in 2018. Al deze vrouwen wijdden hun leven aan sport. En met enorme ijver en ijver werden ze een van de beste atleten ter wereld. Hoewel deze activiteit in het verleden het voorrecht van mannen was.

Radost z pohybu

en dit jaar, voor de eerste keer in ons land, werd het Tsjechische vrouwenhockeyteam genomineerd voor de prijs van Atleet van het jaar, het beste sportteam. Selectie van de beste ijshockeyspelers. Ze heeft deelgenomen aan het WK Vrouwen sinds 1999. En in 2015 bereikte ons team de 6e plaats. Vrouwenhockey wordt een populaire sport. Dit concurreert succesvol met mannen. Teamsporten brengen spelers niet alleen een goed gevoel van beweging. Maar een gemeenschap van gelijkgestemde mensen is ook nuttig. De vriendelijke omgeving tijdens de training, de gezamenlijke viering van de winnende wedstrijd en het verdriet over de verloren wedstrijd creëren een band van het leven. Daarom zijn veel vrouwen betrokken bij deze activiteiten, die vervulling en vriendschap vinden. Of het nu gaat om hockey, voetbal of basketbal. Hoe eerder de training begint, hoe sneller het eerste succes zal zijn. Aarzel daarom niet en meld u aan voor de dichtstbijzijnde sportsectie.