maar ik heb het nodig!


het goede nieuws is dat de meeste kinderen jonger dan 10 jaar niet zo creatief zijn in hun wensen of onderhandelingsstrategieën. Als ouders niet breken na de eerste lichte dwang, dan is de strategie bedelen, brullen of proberen te onderhandelen met oudere kinderen. Maar hoe het feit onder ogen te zien dat het kind al de 12e auto in zijn hand heeft, zelfs als zijn favoriete speelgoed nog steeds een tablet is? De eerste truc is om hem uit te leggen hoe het verschilt van wat hij al thuis heeft. In plaats van de verplichte “je hebt er al 4 thuis” “probeer” en waarom dit?”
kluk u výlohy.jpg
zeker, het zal even duren, maar je hebt een vrij goede kans dat het tot de conclusie komt dat hij echt niet zoveel wil. Je kunt ook het spel ” wat ben je bereid/bereid om hiervoor te doen?”Ik bedoel, als ik nu ijs voor je kocht, zou je me dan niet helpen in plaats van naar het diner te kijken met koken?”Het is een van de eerste gelegenheden om je kind uit te leggen dat dingen een prijs hebben. Een ander veel voorkomend argument voor jonge kinderen is dat XY het heeft. Het is heel moeilijk om het te bestrijden, maar je kunt het proberen ” en heeft AB het?”Of” maar je hebt het weer.”.. “Probeer te laten zien dat alleen omdat iemand anders het heeft, niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze het ook nodig hebben,” zei hij. Het is nooit te vroeg om te leren weerstand te bieden aan reclame en milieudruk.
dítě s nanukem.jpg
voor oudere kinderen, vooral degenen die al zakgeld ontvangen of parttime werken, is het een zeer effectieve strategie om een kostendelingsregeling met hun nakomelingen af te spreken. Als je de helft spaart, betaal je de andere helft het is goed om een doel te stellen zodat het niet helemaal onbereikbaar is, maar aan de andere kant moet een jongere gedwongen worden iets op te offeren. Dat wil zeggen, als hij een nieuwe telefoon wil, zal hij de bioscoop, het concert of de Middag/Nacht met vrienden voor een tijdje moeten opgeven. Nogmaals, het is ook goed om onderscheid te maken tussen wat je zoon of dochter echt nodig heeft en wat je “gewoon” probeert cool te zijn. Als hij een atleet is, zal hij waarschijnlijk echt genieten van deze sneakers, aan de andere kant zijn zelfs converse of vintage sneakers niet nodig voor het leven.